Mª Assumpció Raventós
0 (0)

Clica per qualificar aquest post
[Total: 0 Mitjana: 0]
Sèrie sobre la Lluna

La nostra artista més intermacional i reconeguda, als seus 92 anys, encara té la vitalitat de pintar, fer exposicions i comentar-les. Així ho va ser dissabte 30 d’agost a la Capella de Sant Joan, a Vilafranca, on hi ha la seva darrera exposició de quadres.

Segurament la majoria de la gent coneix l’obra de l’artista pels seus tapissos que podem trobar a les sales de plens dels ajuntaments de Subirats i Sant Sadurní. Qui coneix més la seva obra segurament també en destacarà els seus gravats. Però la Mª Assumpció Raventós és una artista eclèctica que no s’ha estancat mai en cap disciplina i sovint li agrada barrejar vàries tècniques en les seves produccions.

En aquest cas l’artista explora els astres sobre el llenç quadrat i la planxa d’alumini rodona. A l’exposició hi trobareu la lluna, els planetes i nebuloses. En alguns quadres hi domina la força de la llum astral, en altres la llum intensa de l’astre rodó s’embolcalla de la foscor de l’espai, però aconsteu-vos-hi. Cal mirar l’obra d’aprop per trobar-hi un mar de blaus i liles intensos, textures, fibres i fins i tot vidre.

Assumpció Raventós a l’exposició

Segons ens ha explicat l’artista, pintar l’espai satisfà dues coses a la vegada. En primer lloc seva necessitat vital d’expresar-se, i en segon lloc perquè, degut a la seva edat, la rodona és una forma més fàcil de fer que la línia recta. Es nota que és un treball que no surt de la mà de l’artista des de la intencionalitat sinó que des de la necessitat. El quadre esdevé no pas una finalitat en si mateixa sinó una font per on brolla l’art que Mª Assumpció Raventós porta a dins. Pels qui ens enstimem la seva obra, és tot un regal.

Més info: Entrevista al 3 de vuit

LCS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.