CINECLUB

Novetats al Cineclub. Des d’avui ja totes les projeccións gaudiràn de la qualitat de so dolbi.

IMG_0017

Estem de Festa! la propera projecció sarà ni més ni menys que MODERN TIMES una de les GRANS jòies cinematogràfiques de tots els temps. Si estimes el setè art, és IM-PRES-CIN-DI-BLE. 16 ABRIL A LES 19h.

PROJECCIONS DE CINEMA CLÀSSIC EN FORMAT 35 MM

Les novetats a la cartelleda del cineclub les podreu anar seguint a la pàgina principal de Lavern.cat i en aquest apartat també. Enguany proposem una programació estable de sis joies del cinema mundial.  Ja hem projectat King Kong, Els germans Marx a l’òpera, Blancaneus, Lolita, el Dorado, Vida de gos d’en Chaplin… ¿quina serà la propera? ¿ho endevineu?..  🙂

551f3646aac2a98242da4dd385e0c6cb

Ateneu Agrícola de Lavern compta amb una màquina de cinema restaurada per en Ferran
Planas. Es tracta d’una Ossa, de fabricació catalana de 1935. Funciona a carbons i fou adquirida al cinema Magèstic de Vilafranca del Penedès. Amb aquesta maquina es projectaren un bon nombre de pel·lícules durant els anys 60. Actualment es projecten jòies del cinema de l’Època en una màquina superior, ens hi veiem obligats per tal de preservar millor les cintes (totes originals). En destacarem King Kong, El Dorado, Lolita, Blancaneus, Oliver & hardy, Una nit a l’òpera dels germans Marx o Vida de Perro d’en Chaplin.

DSC_6775Al Cineclub, no només tenim grans figures com en Ferran Planas, que restaura les màquines i les fa funcionar, sinó que també tenim un gran cartellista, en Sergi Buchholz, capaç de retornar a la vida els antics cartells de pel·ícules i fer que ni te n’adonis. Gràcies a ell, les nostres projeccions venen precedides per un plus de qualitat insuperable.

En aquesta pàgina hi podreu anar seguint la informació sobre futures projeccions del CineClub. 

A Continuació teniu la sinòpsi de A dogs Life, pel·lícula que vam projectar amb la coneguda pianista Montse Rios tocant la banda sonora en directe. Tal i com es feia a principis de segle. 380px-Poster_-_A_Dog's_Life_01“VIDA DE PERRO” (A Dog’s Life) es va estrenar el dia 23 de Desembre del 1918. Dirigida i interpretada en el seu paper principal per Charlie Chaplin. En aquesta pel·lícula ja es nota una evolució substancial del genial cineasta, tant en la forma de treballar com actor, com en la seva vessant de director. Pocs anys més tard crearia obres mestres com: The Gold Rush, The Kid, City Lights, Modern Times, entre altres. CINE CLUB SUBIRATS projectarà la pel·lícula de la mateixa manera que es va fer l’any 1918: – En format 35 mm. – En un projector OSSA de l’any 1935 i llanterna de carbons d’ajust manual. Un tipus de projector molt similar els que hi havia a principis de segle. – I en ser una pel·lícula muda, es projectà amb la música en directe interpretada per la pianista Montse Rios.

CINE CLUB SUBIRATS us agreix la vostra assistència. ATENEU AGRÍCOLA DE LAVERN 08739 LAVERN (Subirats)CINECLUB6

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *