FIRA DEL TIÓ I SANTA LLÚCIA

DSC_7319
L’ANY PASSAT LA FIRA DEL TIÓ VA DONAR A LA MARATÓ DE TV3 245€ PER A LA INVESTIGACIÓ. GRÀCIES! ENGUANY REPETIM LA PANERA! SIGUEM SOLIDARIS!!!

La Fira del Tió i Santa Llúcia, se celebra a Lavern el diumenge del segon cap de setmana de Desembre.

firatio-apaisat

És una fira d’artesania i alimentació del municipi (Subirats) on a més es fan tallers per la mainada. Hi trobareu la flor de Nadal, figures del pessebre, confitures de la terra, sabons, olis, rova, cava, artesania…

DSC_7377

L’acte central de la fira s’esdevé cap al migdia, quan es llegeix el conte del tió i acte seguit tots els nens i nenes surten fins al Serral, la nostra muntanya, a veure si troben els tions que ja van venint. El moment del retrobament de cada infant amb el seu estimat tió no té preu. AQUEST ÉS I SERÀ SEMPRE UN ACTE GRATUÏT. PARTICIPEU-HI!!!

DSC_7340El Serral de Lavern és un turó des d’on es divisa tota la plana del Penedès, coronada per Montserrat i amb els Pirineus treient el nas per costat i costat, els dies clars. Al Penedès hi domina el pi blanc tant a cims  com a  corriols. A la plana un mar de ceps verdeja quasi tot l’any però ara, a l’hivern, deixa veure el marró de la terra, gebrada al matí i amb un cel blau que l’escalfa les poques hores de sol hivernal.

 DSC_7323La Fira del Tió i Santa Llúcia 2016 tindrà lloc  l’11 de desembre al matí a la plaça del Cafè. Inclourà, com cada any, el sorteig d’una panera benèfica per a la Marató de TV3, la caminadeta fins al Serral per anar a cercar els tions, i la fira d’artesania Km0. Una fira que any rera any acull més gent tot i l’espai tant reduït que és la Plaça del Cafè.

DSCN2701Enguany la fira acollirà la mostra de tapissos que s’han fet des de l’estiu sota el mestratge de la Maria Assumpció Raventós i també comptarà amb un tió gegant símbol de la fira, on tots els nens i nenes s’hi podran fotografiar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *