Cercolets

La colla dels cercolets és la primera colla per on passa la mainada de Lavern. Està composada per nens i nenes cicle inicial. El nombre de nens i nenes varia segons l’any. Surten per la Cercavila de la Festa Major i daten de l’any 2004. El vestit és el blanc característic del model festiu del Penedès i Baix Camp. Porten un cinturó a joc amb el seu cercolet. El cercolet és fet de plàstic i folrat de gassa blanca a la que se li afegeix una veta en espiral. Els acompanya un grup de grallers.

Aquest ball és dels més antics del Penedès. VincuDSC_6275lable a festes paganes. D’aquesta
època primitiva se’n conserva el fet de fer figures geomètriques que giren, avancen i evolucionen. El ball es conserva a totes les regions vinícoles ja que els cercolets originaris eren els cèrcols de les botes, guarnits amb fulles i flors. Per tant va esdevenir un ball simbòlic del món del vi.

 

2 comentaris a “Cercolets

  1. Hola,
    T’escric des de De Bòlit! unió de colles de Cultura Popular de Premià de Mar, estem buscant alguna colla infantil (panderos, ball de cercolets, pastorets…) per poder-la convidar a la nostra festa anual al juny perquè participin a la cercavila infantil. He vist a la teva pàgina que en el teu poble teniu varies colles infantils, és possible que em puguis passar el seu contacte o passar-los hi el meu? debolitpremia@gmail.com
    merci!
    mariona

    • Malauradament la nostra festa també és al juny però moltíssimes gràcies per la vostra proposta!!! bona fesa major!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *