LA FESTA MAJOR

Cercavila i Correfoc

La festa major té lloc l’últim cap de setmana de juny. El cap de setmana anterior es fan alguns actes previs, com ara la cursa d’Slot i per Sant Joan una exposició de fotografies antigues i artesania local.

Divendres de Festa Major, a partir de les vuit del vespre, hi ha el correfoc, on hi participen els dos dracs de lavern, el Mesellot i l’Espurnot i la Colla de Dimonis.

Acte seguit es fa un sopar de tot el poble a la pista polisportiva reconvertida en plaça de ball. Al final del sopar es llegeixen els versots dels dimonis i es fan actes festius com ara els playbacks on hi participa molta gent imitant als famosos.  Dissabte de Festa Major es lleva amb actes per la quitxalla, com ara pallassos o festa de l’escuma segons l’any.

A la tarda hi ha la lluida cercavila pels carrers (abans es feia diumenge migdia) on hi participen (per edats) els cercolets, les panderetes, els pastorets, l’àliga, els bastoners (dues colles), les gitanes, el Drac, els gegantets, els gegantons i els gegants. També se solen convidar altres colles d’altres pobles. A la nit es fa Ball a la pista i empalmada.

Diumenge, a la plaça del Cafè, es fa vermut popular amenitzat per música en directe. Diumenge per la tarda es fa la cursa de bicicletes i el un amistós de futbol. (Segons l’any es pot fer el cap de setmana següent) Per tancar la festa, al vespre, es fa ball de cloenda a la pista i alguns anys castell de foc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *