Espurnot

L’Espurnot és el drac més nou de Lavern. Va néixer l’any 2006 com a drac infantil amb rodes. A les hores podia ser portat per un sol portador. Actualment se li han  tret les rodes i el fan ballar dos portadors. Pesa uns quaranta quilos i fa quasi dos metres de llargada.

Els promotors del drac foren el Marcel Zumeta i el Martí Colet. Ells dos van començar a fer el seu drac infantil, amb la idea de fer-lo de cartró pedra prenent com a model un drac petit de goma que tenien. Aquell primer intent va acabar en fallida i els pares dels aleshores dos nens, van decidir tirar endavant amb el seu projecte. En poc temps vam tenir l’Octavi Zumeta, el Lluís Gras, el Josep Carbó, l’Enric Sardà, l’Antoni Colet, el Cisco Illescas, el Josep Segura, la Lesley Yendel i el Lucho implicats en el projecte. Primer van tallar la figura en porexpan. Posteriorment ho van recobrir de guix i espart. Encara hi van afegir una capa de goma laca i finalment la fibra de vidre.

La inauguració va ser el 23 de juny del 2006, va tenir com a padrí el drac de la Múnia i la primera petada es va fer amb la flama del Canigó.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *