Plaça nova de Lavern

Avui a la tarda han tingut lloc a l’Ateneu unes jornades participatives promogudes pels arquitectes del projecte de la nova plaça de Lavern (Ozcáriz-Lindstrom arquitectes). L’Alcalde ha explicat la imminent execució de les obres que seran subvencionades per la Diputació de Barcelona. Segons ha explicat l’Alcalde, cal tenir el projecte enllestit en els propers tres mesos i començar les obres immediatament ja que aquesta subvenció només es pot fer efectiva un cop s’ha realitzat una part important de l’obra, o del contrari es perd.

Itziar González (wikipedia)

Per aquest motiu s’han convidat les diferents entitats del poble (Cursa, Teatre, Ateneu, Gitanes, Coral, Dimonis, Gegants…) i se’ls ha demanat que plantegin de les necessitats i usos que preveuen per la futura plaça. Al llarg dels tres torns que s’han organitzat tothom hi ha pogut dir la seva. També hi han participat alguns propietaris dels terrenys i altres veins que s’han apropat a l’Ateneu. La sessió ha estat guiada per la prestigiosa arquitecta, ex regidora del districte de Ciutat vella i activista política Catalana Itziar Gonzàlez. La Itziar és experta en processos de participació ciutadana i ha plantejat la sessió partint de zero, amb el planell buit, sobre el qual s’hi han anat dibuixant i desgranant les necessitats i anhels de cada grup. No s’ha parlat en cap moment del tema de les expropiacions dels terrenys, ni era l’objectiu d’aquestes trobades.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *