Jornada d’agricultura ecològica i medi ambient al Penedès

Avui ha tingut lloc una jornada d’agricultura ecològica a l’Ateneu Agrícola de Lavern organitzat pel CESUB. En Josep Maria Albet, reconegut viticultor i membre del CCPAE ha parlat de l’agricultura ecològica al Penedès portant dades sobre la seva evolució i estat actuals. En Xavier Bayer, naturalista i ornitòleg, famós pels seus documentals sobre natura, ha fet una petita xerrada sobre la importància de la biodiversitat entorn la vinya i fins i tot dins la mateixa vinya. Tot seguit ha parlat la Maria Rovira, una productora ecològica que va començar de zero i que actualment gaudeix de molt de prestigi. La seva experiència vital i la seva defensa de l’agricultura ecològica l’han portat a formar part d’unió de pagesos, concretament a urbanisme i paisatge. Finalment la Lourdes Chamorro, responsable de la secció de natura del CESUB, ha exposat les conclusions del seu treball de recerca de la Universitat de Barcelona sobre el posicionament de la pagesia del Penedès enfront el nou corrent ecologista. L’acte ha acabat amb una taula rodona on els conferenciants i el nombrós públic que omplia la Sala deLavern, han discutit sobre la necessitat o no de llaurar els camps i l’ús negatiu, per part de persones o entitats públiques, de pesticides per matar l’herba. L’acte ha acabat amb un petit refrigeri ecològic gentilesa de l’organització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *