100 Església

DSCN7971Avui s’han donat els premis Castell de Subirats per aquelles entitats, persones o patrimoni que s’hagin destacat per la seva aportació i/o difusió de Subirats i la seva cultura. Enguany la Lavernenca Maria Asumpció Raventós, pintora, gravadora i tapissaire ha estat la persona gualardonada. Creu de Sant Jordi entre altres disticions destaca pels seus gravats i tapissos exposats internacionalment. A la sala de plens hi ha un preciós tapís que presideix l’estança.

DSCN7980També s’ha reconegut amb el premi a la colla gegantera d’Ordal, enguany que els gegantscelebren els 50 anys. La colla ha destacat pel fet de tenir gegants quan encara ningú en tenia i a més a més per la seva prolífera afició a anar a totes les places i festes majors d’arreu. També són els padrins dels gegants de Lavern.

DSCN7988Finalment el premi per a la Parròquia de Sant pere de Lavern, que tal dia com avui d’ara fa 100 anys se celebrava la primera missa després de la destrucció de l’edifici romànic i la construcció de la nova nau obra del prestigiós arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia autor, per exemple, del sagrat cor del Tibidabo, el palau de Justicia, la aduana del port o la casa que fa cantonada entre el Corte Inglés i Apple, a Plaça Catalunya.


100px-Casa_Pons        200px-Sagrado_Corazón01300px-Palacio_Justicia300px-Edifici_de_la_Duana_(Barcelona)

L’acte ha acabat amb un pica pica per als assistents. Al matí hi ha agut les confirmacions amb la presència del Bisbe en motiu també del centenari.

DSCN7995DSCN7994  IMG_0487
IMG_0489

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *