La renaixença i el catalanisme

IMG_4658Dins el marc de conferències del curs d’història de Subirats, avui en Fèlix Villagrasa ha repassat, en la seva conferència a l’Ateneu Lavernenc, aquells catalans més propers (Lavern – Subirats -Penedès – Catalunya) i que foren protagonistes de la renaixença catalana. Fidel al seu estil d’historiador, ha repassat quasi tots els presonatges que en són més propers,  així com les publicacions (sobretot setmanaris) de l’època. Una de les idees que més m’ha sorprès és el gran desconeixement que tenim de figures capdals del nostre poble (municipi o comarca) i la manca d’estudis sobre ells. Només comentar, a tall d’anègdota, que va anar d’un “pel” que avui en dia no parléssim del president Joan Casanovas i Maristany en comptes del president Lluís Companys. El final de la conferència, amb l’assistència d’una vintena de persones, ha donat pas a un torn de comentaris entre els assistents, que ens ha deixat amb ganes de més. Gràcies Fèlix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *